Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. fejezet: Willy megbízása!

2011.01.28

Egy sötét cellában egy nő volt a falakhoz láncolva. Alig volt eszméleténél. Láthatóan haldoklott. A testét számtalan seb borította, a vér patakokban folyt a hideg nyirkos kőre, ahol egy vértócsába állt össze. A nő a tócsában saját tükör képét szemlélte homályos tekintettel.
- Sötét van. Fázom. Fáj mindenem – mérte végig helyzetét. – Kétlem, hogy egy hamar ki fogok innen jutni. De akkor sem törnek meg! – szánta el magát.
Kopp. Kopp. Valaki jön. Hallani a léptei zaját. Vajon mit akarnak még? Kinyílik a zár, elhúzza a rácsot és elé áll.
- Ettől a helytől mindig kiráz a hideg! – borzong meg a férfi. – De megéri lejönni ide, ha láthatom a kis pimasz arcod! – Ujjai közé fogva az arcát kényszeríttette, hogy ránézzen. – Na mi van, kislány? Nem tetszik valami? – szívott egyet cigarettájából és az arcába fújta a füstöt. - Te aljas kis ribanc! – rúgott belé egyet. – Az a szerencséd hogy élve kellesz a főnöknek! – köpte arcon, majd elhagyta a helyiséget.
- Na? Mondott valamit?
- Semmit – ment tovább.
- Meg kérdezted egyáltalán? – lökte el magát a faltól.
- Minek? – állt meg és fordult szembe vele. – Úgy se válaszol! – vont vállat. És lepöckölte a hamut a cigi végéről.
- Lehetetlen egy alak vagy Tom! – csóválta meg a fejét a másik és magára hagyta a férfit.
- Hm. Ugyanaz vagy, mint a főnök! – emelte a menyezettre a tekintetét. Majd a kamerába bámult, ami a sarokban állt. Majd a falnak nyomta az elégett csikket és nyugodtan folytatta tovább az útját.
Elhagyva az alagsort egy hosszú folyosón folytatta útját. Zsebre tett kézzel bámult maga elé.
A másik férfi, aki szót váltott Tommal megállt, egy kocsmába tért be, köszönés nélkül felsétált az emeletre, majd egy ajtón benyitott. Egy férfi volt a szobában egy nővel.
- Az istenit Marcus! – ugrott ki az ágyból a másik férfi magára rántva a lepedőt. – A kopogás nálad nem létezik? – rivallt rá.
- Csillapodj Willy! – ült le egy székbe Marcus. – Feladatom van a számodra! – vette elő cigarettás dobozát majd egy elegáns mozdulattal elővett egy szálat és rá gyújtott.
- M…Mi? Hát akkor mért nem ezzel kezdted pajtás? – nyugodott le a Willy nevezetű férfi. – Jemina! – fordult a nőhöz. – Menj és hozz nekünk valami italt! – A nő kikászálódott az ágyból fedetlen kebleinek utat mutatva.
- Na de Willy! – bámult a férfira. – Muszáj!?
- Menjél már te rusnya banya! – dobot oda ingerülten egy ruha darabot Jeminához.
- Na de Willy! Nem illik így beszélni egy hölggyel! – nyúlt a zsebébe Marcus és a nő kezébe nyomot egy marék pénzt. – Menjen vegyen valami italt Willynek! – mosolygott angyalian miközben a nő hebegve,dadogva elhagyta a kis szobát.
- Jaj Marcus! – dobta le magát az ágyra Willy. – Miért kell mindig ezt csinálnod?? Minden csajt elcsábítasz mellőlem, ha meg jelensz! – nézet rá dühösen és csalódottan.
- Sajnálom. De most nem ezért jöttem. Lenne egy meg bízásom számodra! Van egy tag akit meg kéne figyelned! Olyan fusi munka lenne.
- Fusi munka, nem munka! – szegte fel az állát. – Nem vállalom el!
- Willy! Ne kezd megint! A múltkor is ezt mondtad amikor Jenetett kellet meg figyelned! – masszírozta a halántékát Marcus.
- Jó! De az más volt! Ő egy nő volt! – vigyorgott kajánul Willy. – És milyen jó az ágyban! – emlékezett vissza a múltkori munkájára.
- Lehetetlen vagy! – forgatta meg a szemeit. – Akkor elvállalod vagy nem?
- Menyit fizetsz? – nyúlt a farmerjáért Willy hogy felvegye.
- A szokásos árra gondoltam – nyomta el a csikket Marcus a kopott hamu tálcába.
- Értem. De meddig kell rajta tartanom a szemem? – rakott a jobb szemére egy fekete kalóz kendőt.
- Csak ameddig nem szólok. De minek az a kendő a szemedre? – vonta fel az egyik szemöldökét Marcus.
- Az egyszemű csávókra jobban buknak a csajok mint a jóképű rablókra! – vigyorgott Willy. – De térjünk a lényegre! – komolyodott meg. – Mit követett el az alanyom?
- A főnök fogva tart egy lányt a búvó helyünkön. De Tom igen furcsán viselkedik mostanában. A lányt még nem láttam, viszont Tom elég gyakran meglátogatja. És ha kérdezek a lány felöl valamit, eltereli a témát róla. Mint ha rejtegetne valamit. Na, a te dolgod meg tudni mi az amit rejteget az a féreg – magyarázta el a tervet Marcus.
- Rendben. De mi a szándékod a lánnyal?
- Meg akarom nézni, hogy ki is ő valójában – mondta hidegen.
- Azt hittem több nő nem érdekel már téged – fonta karba a kezeit Willy. – Jázmin halála óta egy csajjal se láttalak.
- Figyelj! Jázmint ne keverd ebbe bele! Te is tudod mennyit jelentett nekem! – mutatott a férfira, aki szemmel láthatóan megrémült.
- Oké! Oké! Nyugalom pajtás! – emelte fel a kezeit. – Nem akartam fel kavarni a múltat!
- Mindegy! Most megyek. Mielőtt gyanút fognak a többiek hogy eltűntem – állt fel majd az ajtóhoz sétált.
- Mikor kezdjek neki a munkának? - szólt Marcus után.
- Minél hamarabb - válaszolt fél vállról majd elhagyta a helyiséget.
Becsukta maga után az ajtót majd elővett egy szál cigarettát és rágyújtott. Gondolataiba mélyedve hagyta el az épületet. Sok minden járt a fejében mostanság. Még sem tudta eldönteni, hogy mi tévő legyen. A lány járt az eszében, éjjel s nappal. Látni akarta, ha csak egyszer is. De meg kell próbálnia. Számít Willy segítségére. Csak Tom ne fogjon gyanút, mert akkor mindennek vége. Az egész terv füsté válhat, csak egy bal lépés kell hozzá. Hideg volt az utcán. Marcus megborzongott. Összehúzta a kabátját és sietősebbre vette az útját. Egy nyomor negyeden vágott át, majd meg állt egy ház előtt. Zsebébe mélyesztette a kezét, majd egy kulcs csomót elő vett. Kinyitotta a zárat, amely egy nagy kattanás kíséretében megadta magát. Kitárta az ajtót majd átlépve a küszöböt kabátját a fogasra dobta. Felkapcsolta a villanyt, és a konyha felé vette az irányt. Kinyitotta a hűtőt és egy üveg bort vett elő. Töltött magának egy pohárral, majd a nappaliba érve leült a lámpa alá a foteljába. Kezébe vette az-az napi újságot. Kinyitotta és lassan olvasni kezdett. Szeme jobbról-balra járt. Semmi érdekeset nem talált benne. Lapozott egyet. A következő oldalon ez virított.Victoria Andres Nyomtalanul eltűnt!

Családja szerint, munkába indult, amikor elrablója rátámadt.
Csak találgatunk, hogy ki lehet a tettes. De a rendőrség már nyomoz a lány után. Az ismerőseit egytől-egyig kihallgatták. De senki nem tud róla semmit. Feltételezéseink szerint a Kígyó elnevezésű szervezett lehet a tettes. Ha bárki bármilyen információval tud szolgálni kérjük jelentkezzen a : 18. KERÜLETI RENDŐRSÉGEN…


Marcus szíve egyre gyorsabb ütemben kezdett elverni.Lehet, hogy azt a lányt tartja fogva a szervezetük? Hiszen ők nem a Kígyók! Ők a K800 nevezetű banda. Akkor még nem gyanúsítják őket. Ennél a gondolatnál Marcus szíve lassabb ütemre váltott.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Saku, 2012.08.22 17:46)

Egész jól hangzik:D amúgy ez pontosan mi? egy anime alapján vagy saját történet?:D

Re: -

(nino, 2012.08.22 18:15)

Saját történet. :) Örülök, hogy tetszik:)