Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1 fejezet: nincs választás!

2011.01.28

Egy 17 éves lány szomorúan ballagott hazafelé hogy összepakoljon a nagy útra. A homok faluba kell elmennie. Végre kell hajtania egy fontos feladatott. A szíve azt diktálja hogy ne tegye meg. De a faluhoz fűződő kötelességei arra kényszerítik. Ha csak vissza gondol arra a pillanatra amikor Tsunade közölte vele a rossz hírt, össze szorul a szíve.

Valaki kopogtat a hokage ajtaján.
- Gyere be! - szolt ki gondterhelten a hokage. A vendég kinyitotta az ajtót és belépett az irodába.
- Jó napot Tsunade-sama! – hajolt meg a lány.
- Bár az lenne, jó napunk! – sóhajtott a hokage. – Kérlek ülj le! – a lány szót fogadott és helyet foglalt a hokage asztala előtt.
- Tsunade mi történt? – kérdezte komolyan a lány. Tegezte a nőt, hisz megtehette. Anyja helyett anya volt. Tudniillik elvesztette az anyát három évvel ezelőtt.
- Sakura. – mondta kimért hangon Tsunde. Bár belül őrjöngött – Van egy küldetés számodra! Kapsz magad mellé egy társat is.
- Miről fog szólni a küldetés? – kérdezte.
- A homok szövetséget ajánlott fel. Egy feltétellel. – állt fel Tsunade és az ablakhoz sétált majd karba tett kézzel kibámult rajta. – A falu két legjobb ninjáját el kell küldenem a homokba hogy feleségül illetve férjül menjenek a kazekage gyermekeihez. Mivel a két legjobb ninja te és… - valaki kopogtatott majd nyílt az ajtó és belépet rajta egy férfi. – Sasuke vagytok . Sasuke hol voltál eddig? – korholta a férfit Tsunade. – Küldetésed lesz Sakurával, a homokba kell elmennetek hogy feleségül illetve férjül menjetek a kazekage gyerekeihez.
- Hmm. Ki mondta hogy én feleségül akarom venni Temarit? – válaszolta nyugodtan Sasuke, miközben fél szemmel Sakurát nézte. A lány épp az ablakon bámult ki. A kérdésre viszont fel kapta a fejét.
- Tsunade-sama! Nekem kihez kellene feleségül mennem? – kérdezte fel vont szemöldökkel Sakura.
- Te választasz, vagy Gaara, vagy Kankuro. – Istenem add hogy ne Gaarat válassza.
Sasuke és Tsunade Sakurára pillantottak. Sakura fel állt és mélyen a hokage szemébe nézett.
- Nem teszem meg Tsunade! Nem vagyok köteles megtenni! Ez érdekházasság! Mást szeretek! Nem Gaarat vagy Kankurot! – indult el az ajtó felé. – Tőlem azt mondasz, azt csinálsz amit akarsz! De én ebbe nem megyek bele! – kinyitotta az ajtót majd távozni készült.
- Sakura! – szolt utána a szőke. – Ha elmersz menni – szűkültek össze a nő szemei. – az azt jelenti megszeged a fogadalmad amit anyád sírjánál tettél. – Sakura meg torpant az ajtóban és szaporább lett a lélegzete. A szemei kitágultak. Majd a nővel szembe fordult.
- Azt az ígéretet nem szegem meg soha! Te is tudod jól! – szorultak ökölbe Sakura kezei, miközben elszántan nézett a barna szempárba.
- Akkor miért akartál elmenni? - kérdezte csípőre tett kézzel Tsunade. Sasuke eközben a falnak támaszkodva hallgatta a két nőt.
- Már mondtam! Nem fogok érdekből hozzá menni senkihez! – csapott a falba ököllel Sakura és a fal megrepedt.
- Sakura. Fogd vissza magad! – szűkültek össze a szemei Tsunadénak. – A falu érdekében kötelességed megtenni.
- Nem érdekelnek a falu érdekei! – rázta meg a fejét Sakura. – Küld helyettem Inot! Vagy Hinatát! Vagy Ten-tent! Nem érdekel!
- Tudod jól hogy őket nem küldhetem! Mint már mondtam a Kazekage a falu két legerősebb ninjáját kérte. És Narutot nem küldhetem el! Vita le zárva! Te és Sasuke még ma induljatok el! Nincs apelláta! – mondta keményen, ellenkezést nem tűrő hangon.
- Tsunade-sama! – szólt Sasuke miután ellökte magát a faltól. – Mi hasznom abból ha én feleségül venném Temarit?
- Azt a Kazekage személyesen fogja elmondani nektek. De most már menjetek. – ült vissza az asztalához Tsunade. Sasuke kiment az ajtón, utána Sakura, és becsapta az ajtót. – Sajnálom Sakura. – hullott le egy könnycsepp az egyik jelentésre. – Én sem ezt akartam. – törölte meg a szemét a hokage.

Mikor hazaért Sakura becsapta az ajtót maga után majd elkezdett összepakolni. Dühös Tsunadéra hogy őt választotta ki. De egyrészben megértette a nő döntését. Tudta milyen nehéz döntések nyomják a nő vállát, ezzel együtt véve. Nem szívesen de belátta, igaza volt. A fogdalmát nem szegheti meg. És a falu többet ér mint az ő élete. Sóhajtott, egyet majd leült az ágya szélére. Kezébe vett négy képet. Egyiken ő volt rajta és a lányok piknikeztek. A másodikon a hetes csapat volt rajta. A harmadikon ő Tsunade és szülei. A Negyediken az összes barátja rajta volt. Mind a négy képet beletette a táskájába majd kihúzott egy fiókot és elővette az anbu felszerelését. Utoljára akkor volt rajta amikor egy évvel ezelőtt Sasuke után mentem Narutoval és visszahozták. Betette a táskába azt is majd összehúzta és a hátára vette a táskát. Bekulcsolta az ajtót majd az órájára nézett. Még volt fél órája a találkozó előtt. Elindult Sasuke háza felé. Mikor már Sasuke háza előtt ált bekopogott és várt. 2 perc múlva nyílt az ajtó.
- Hm? Szia Sakura. – köszönt unottan.
- Szia Uchiha! – köszönt vissza hűvösen Sakura.
- Mióta hívsz te engem Uchihának? - dőlt az ajtófélfára Sasuke fejét a karjára támasztva.
- Nem mindegy az neked?! - kérdezte flegmán Sakura csípőre tett kézzel. – Bocsáss meg Sasuke! De meg kell hogy utáljalak! Sajnálom! – gondolta a Haruno. – Csak azért jöttem hogy szóljak, tőlem már most indulhatunk. – mondta unottan de legbelül mardosta a lelkiismeret.
- Oké. De elköszöntél Hinatáéktól? – kérdezte a fekete egy sunyi mosoly kíséretében.
- Nem. És nem is fogok. És nem fogom meg magyarázni hogy miért.
- Ch! Nekem aztán mindegy! De én Narutotól elbúcsúzom. Velem jössz?
- Van más választásom? – forgatta szemeit Sakura majd elindult a fiú nyomában.
Csöndben haladtak egymás mellet. A fiú félszemmel végig figyelte a lányt. De Sakura ezt észre sem vette. Szemmel láthatóan elgondolkodott.
- Min gondolkozol? – kérdezte Sasuke.
- Hm? Szóltál? Bocs nem figyeltem. – mondta ártatlanul Sakura.
- Öhm. Igen. Azt kérdeztem hogy min gondolkozol. – mondta Sasuke és furán nézett a lányra.
- Semmi különösen csak rajtad és rajtam. - mondta közömbösen Sakura aminek az lett a következménye hogy Sasuke nem figyelt merre megy és neki ment egy oszlopnak.
Sakura leguggolt mellé és segített neki felülni.
- Jól vagy? – kérdezte.
- Persze! Semmi bajom! – állt fel az Uchiha.
- Akkor jó. – állt fel Sakura is majd folytatta tovább az útját Naruto háza felé. Mikor odaértek megálltak az ajtó előtt. Sakura vett egy mély levegőt majd bekopogott.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.